En gruppering fra den nazistiske gruppen Den Nordiske Motstandsbevegelsen har hatt en markering i sentrum lørdag ettermiddag.

Markeringen startet på Eidsvolls plass foran Stortinget.

NRK meldte først om hendelsen.

Klokken 16.37 melder politiet at de har kontroll på situasjonen. 35 personer er pågrepet i saken.

En gruppe ble stanset i Universitetsgata. De fulgte ikke de ordrene som ble fulgt og ni stykker ble pågrepet. En større gruppe beveget seg videre til Pilestredet, hvor ytterligere 26 ble pågrepet i St. Olavs gate, sier politiets innsatsleder Erik Hestvik.

Nekter å høre på politiet

Filter Nyheter skriver at flere av demonstrantene har kommet fra Sverige og Danmark. Blant de pågrepne er det individer fra flere land, bekrefter Hestvik.

Det ble noe knuffing i forbindelse med anholdelsen på de to stedene, men ingen er skadd. Det er vi tilfreds med, sier Hestvik.

Demonstrasjonen var ikke meldt i forkant. De ble innbrakt etter å hanektet å etterkomme politiets pålegg.

Innsatslederen sier at politiet ønsker å legge forholdene til rette for enhver ytring, men at det ikke ble mulig under markeringen lørdag:

Det krever et klima for en viss dialog, den var ikke til stede i dag.

Konflikt med andre grupperinger

Ifølge politiet var grupperingen i konflikt med grupperinger fra venstresiden, og politiet jobbet for å forhindre ytterligere ordensforstyrrelser.

– Politiet har jobbet godt på stedet for å holde de to grupperingene adskilt. Det har heller ikke vært noen regulære slag mellom politiet og demonstranter, men noen av dem har motsatt seg å bli innbrakt, sier operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Vidar Pedersen, til Avisa Oslo.

Av de pågrepne sitter 31 utenlandske borgere i arresten til minst søndag morgen, melder politiet i 22-tiden lørdag kveld. De fire norske som ble innbrakt er dimittert fra arresten.

– De mistenkte får en straffereaksjon, samt at en juridisk vurdering knyttet opp mot utlendingsloven blir foretatt i løpet av natten, opplyser politiet.