Gå til sidens hovedinnhold

34-åring vil ikke stille i avhør – samtykker til varetekt

Mannen (34) som skjøt to unge menn på T-banen på Skøyenåsen, varetektsfengsles i fire uker. Foreløpig vil han ikke la seg avhøre av politiet.

34-åringen som er siktet for drapsforsøk på T-banen på Skøyenåsen, samtykker til politiets begjæring om varetektsfengsling med brev- og besøksforbud i fire uker – to av dem i full isolasjon.

Det opplyser Oslo politidistrikt i en pressemelding tirsdag formiddag.

I og med at mannen har samtykket til fengslingen, blir saken behandlet som en såkalt kontorforretning i Oslo tingrett.

I pressemeldingen fremkommer det videre at mannen foreløpig ikke ønsker å stille i avhør med politiet.

– Forsvarer Daniel Storrvik har informert politiet om at det ikke vil bli aktuelt å gjennomføre avhør av siktede i dag, skriver politiet.

Les også

Mann sov hos sin tidligere arbeidsgiver da han plutselig ble angrepet: – Jeg våknet da jeg hørte knaselyder i hjerneskallen min

Avhør av fornærmede

I mellomtiden fortsetter etterforskningen med vitneavhør og gjennomgang av tekniske spor. Det planlegges også avhør av de to unge guttene som ble skutt i løpet av tirsdagen.

Samtidig ønsker politiet at vitner som ikke har snakket med dem, eller som kan sitte på informasjon, til å ta kontakt så snart som mulig.

Sidra Bhatti er oppnevnt som bistandsadvokat for en av de fornærmede.

– Jeg har ingen kommentar på nåværende tidspunkt, sier hun til Avisa Oslo.

Både hennes klient og en annen ung mann ble alvorlig skadet etter å ha blitt skutt inne i en T-banevogn på Skøyenåsen like etter klokken 20 søndag kveld. Begge er utenfor livsfare.

Ifølge politiet var det ingen relasjon mellom de fornærmede mennene og den siktede 34-åringen forut hendelsen.

Les også

Fikk utsatt soning med én måned – siktet for å ha skutt to menn på T-banen

Nekter for drapsforsøk

Siktede har på sin side forklart at det oppsto en slåsskamp der han løsnet skudd. Han har erkjent de faktiske forhold, men nekter straffskyld for politiets siktelse på drapsforsøk.

– Det har skjedd i forbindelse med en konflikt, en slåsskamp. Det har vært viktig for ham å presisere at det ikke var tilfeldige ofre, eller at det var rasistisk motivert, slik det har vært spekulasjoner om, sa forsvarer Daniel Storrvik til Avisa Oslo mandag ettermiddag.

Som Avisa Oslo tidligere har omtalt, er den siktede mannen straffedømt en rekke ganger tidligere – senest i januar i år. Da skuddene falt søndag kveld, ventet han på å sone en ettårig voldsdom. Egentlig skulle han møte til soning i Åna fengsel utenfor Stavanger 27. juli, men fikk det utsatt til 26. august – halvannen uke etter skytingen.

Tilbake i 2011 ble 34-åringen dømt til seks års forvaring for drapsforsøk. Forvaringsdommen ble senere forlenget med ett år, før han til slutt ble løslatt i 2017.

Les også

Har forklart seg om skuddene: – Skjedde i forbindelse med en slåsskamp

Kommentarer til denne saken