Gå til sidens hovedinnhold

3.000 samlet seg i parken – ingen anmeldt

Politiet har hatt en travel natt med over 3.000 personer samlet på St. Hanshaugen og en rekke meldinger om støy. Men ingen er anmeldt for brudd på smittevernet.

Det opplyser operasjonsleder Cathrine Sylju til Avisa Oslo tidlig søndag morgen.

– Etter erfaringene fra forrige helg var vi forberedt på at det ville bli mye folk ute og det ble det. Det har vært en natt preget av mye folk, støy og ordensforstyrrelser, sier hun.

Hun forteller at ingen har fått reaksjoner etter festingen i byens parker.

– Ingen er anmeldt. Flere har fått beskjed om å dempe musikken og avslutte festen, men det har ikke vært noen slagsmål eller lignende. I all hovedsak har det vært god stemning, sier hun.

Les også

2000 personer på St. Hanshaugen – politiet er på stedet

3.000 samlet

Politiet meldte rundt midnatt at det var anslagsvis 2.000 personer samlet i parken på St. Hanshaugen. På det tidspunktet jobbet politiet med å gå slått av musikkanlegg av hensyn til naboene i området.

En halvannen time senere, rundt klokken 01.30, var det kommet flere personer til parken, og politiet anslo at rundt 3.000 mennesker var samlet. Alle fikk da beskjed om å skru av musikkanlegg, noe de har etterkommet, meldte operasjonslederen på Twitter.

– Vi har vært på plass på St. Hanshaugen over flere timer med flere patruljer når vi har hatt mulighet til det. Det har vært noen branner i natt, og det har krevd mye av kapasiteten, sier Sylju.

Bildeserie

Se bildene fra søndag morgen i parkene

Flere branner

Nødetatene rykket ved like før klokken 02.00 ut til etter meldinger om at en liten lastebil sto i full fyr i Grindbakken på Bogstad. Oslo brann- og redningsetat fikk raskt kontroll på brannen etter at flere dekk skal ha eksplodert som følge av brannen.

Omtrent samtidig ble det meldt om brann i en tomannsbolig i Holmenkollveien.

Tidlig søndag morgen fikk nødetatene melding om en brann i en trampoline på Vettakollen. Der var det spredningsfare til en bil som sto parkert like ved, men beboeren klarte å slokke brannen selv.

Kommentarer til denne saken