Gå til sidens hovedinnhold

20-åring mistenkt for fire forsøk på overfallsvoldtekt i løpet av én natt

20-åring skal ha overfalt og forgrepet seg på fire ulike kvinner mens de var på vei inn i bygårdene de bor i.

Angrepene mot kvinnene skal ha skjedd natt til 5. juni. Politiet mener mannen hadde til formål å voldta de fire kvinnene, men at han ikke lyktes. Det er fellestrekk mellom de fire hendelsene som gjør at politiet mistenker 20-åringen for å stå bak samtlige.

– Vi etterforsker saken bredt, men mener det ikke er grunnlag for å si at vi leter etter ytterligere en gjerningsperson, sier politiadvokat Hilde Strand til Avisa Oslo.

Kvinner angrepet i oppganger: Mann fengslet for tre forsøk på overfallsvoldtekter

Enda en fornærmet

20-åringen ble pågrepet dagen etter de anmeldte forholdene skjedde og ble 7. juni varetektsfengslet for fire uker, siktet for tre forsøk på voldtekter.

Siden den gang har politiet mottatt ytterligere én anmeldelse fra en kvinne. Politiet knytter denne saken opp mot de tre andre anmeldte overfallene.

Politiadvokat Strand sier at siktelsen for ett av de anmeldte forholdene er noe svekket. Da 20-åringen fredag ble fremstilt for forlenget varetektsfengsling i Oslo tingrett, ble det understreket at han formelt er siktet for to av forholdene og etterforskes som mistenkt for de andre to anmeldte forholdene.

Kvinnene skal ha blitt antastet idet de låste seg inn hoveddøren i ulike oppganger. Åstedene er spredt, men de ligger innenfor sentrum øst. Politiet har ikke mistanke om at de fornærmede kvinnene ble forfulgt gjennom byen før de ble utsatt for overgrepene.

Bilder på mobilen

Politiet har ved gjennomgang av siktedes mobiltelefon funnet bilder av ukjente kvinner som skal være tatt på offentlige steder bare kort tid før han slo til 5. juni. Ingen av de fornærmede kvinnene i sakene er fotografert før de ble plutselig ble overfalt på vei inn i bygårdene.

20-åringen har i avhør tilstått deler av forholdene han er siktet for.

Retten mener det er grunn til «alvorlig bekymring» for siktede, ut fra forklaringer han selv har gitt i saken. Retten frykter gjentakelsesfare fordi siktede åpenbart mangler kontroll over egne handlinger. Han er nå fengslet i ytterligere fire uker mens etterforskningen pågår for fullt.

Samtlige fire kvinner som har anmeldt overgrep, har fått bistandsadvokat oppnevnt.

Kommentarer til denne saken