Smitteutbruddet ved Foss videregående skole på Grünerløkka fortsetter å vokse.

Lørdag kveld opplyser fungerende rektor ved skolen, Elisabeth Ringdal, at totalt 128 personer tilknyttet skolen er smittet. De fleste skal være elever, men Ringdal bekreftet torsdag at også lærere er blant de smittede.

Fredag morgen var det 110 smittede elever og lærere ved skolen.

Vg1 og vg2 hardest rammet

Ringdal forteller lørdag kveld at alle smittetilfellene er blant elever på vg1 og vg2.

– Vi har ikke hatt smitte på vg3 de siste 12 dagene, sier hun.

Fredag innførte bydelsoverlegen i bydel Grünerløkka en ukes karantene for alle elever på de to trinnene som er rammet. Det omfatter 546 elever.

Flere foreldre har etterspurt tiltak for å hindre smitte etter at flere ungdommer ble syke tidligere i uken. Blant annet mente mor Guro Kjølstad Kreppene som har en datter ved skolen som er smittet at nødbremsen måtte på.

– Vi må stikke fingeren i jorda, tenke oss litt om og gjøre noe med smittetiltakene. Elevene har jo gått fritt rundt uten munnbind, og sittet tett i tett, og nå ser vi jo konsekvensene av det, uttalte hun til Avisa Oslo denne uken.

På spørsmål om hvorfor det tok så mange dager fra elevene ble syke til det ble innført hjemmeskole og karantene for vg1 og vg2 sier fungerende rektor at det er en avgjørelse som er tatt av bydelsoverlegen.

Ringdal opplyser at skolen jobber aktivt med forebyggende smittevern og smittesporing etter utbruddet.

Økning i smitte

De siste to ukene er det registrert over 1.000 smittetilfeller blant barn og unge i alderen 10-19 år i Oslo. Totalt er nesten 1.400 personer under 19 år smittet de siste 14 dagene.

For personer mellom 10 og 19 år har antallet smittetilfeller skutt i været den siste uken. Frem til mandag 23. august hadde det ikke vært mer enn 50 tilfeller per dag i aldersgruppen, men mandag var det 123 nye registrerte. Tirsdag var tallet 127, onsdag 140, torsdag 179 og fredag 170.

Lørdag morgen var det registrert totalt 398 nye tilfeller i Oslo det siste døgnet. For hele Norge var tallet 1.552.