Gå til sidens hovedinnhold

18-åring siktet for drapsforsøk – har nektet å forklare seg

En 18 år gammel kjenning av politiet er foreløpig eneste siktede etter skytingen på Bjølsen lørdag kveld. Så langt har han ikke ønsket å forklare seg i avhør.

Det opplyser politiinspektør Grete Lien Metlid, leder for etterretning og etterforskning i Oslo politidistrikt, til Avisa Oslo.

– Han som er siktet i saken, er en ung mann på 18 år. Han har foreløpig valgt å ikke forklare seg til politiet, men vi vil gjøre et nytt forsøk i morgen, sier Metlid.

Den unge mannen ble pågrepet natt til søndag i en bygård på Torshov. Han er siktet for drapsforsøk etter at en mann ble skutt på Bjølsen lørdag kveld.

– Han har som sagt valgt å ikke forklare seg. Det er valg han må ta selv, men vi ønsker selvfølgelig å høre hva han har å si – også med tanke på opplysninger som ikke er kjent for politiet, sier Metlid.

Skutt i overkroppen

18-åringens forsvarer, advokat Stian Mæland, opplyser at hans klient nekter straffskyld.

– Han stiller seg uforstående til siktelsen nå. Utover det har jeg ingenting å si, skriver Mæland i en tekstmelding til NTB.

Metlid opplyser at fornærmede skal ha blitt skutt i overkroppen. Politiet ønsker ikke å kommentere hvorvidt han ble skutt mer enn én gang.

Mannen har fått behandling på Ullevål sykehus, men er utenfor livsfare.

– Det har heldigvis gått bra med han som er fornærmet i saken. Han er fortsatt under medisinsk behandling, men det går såpass greit at vi kunne avhøre ham i dag, sier Metlid.

Saken fortsetter under bildet.


Hun ønsker ikke å gå nærmere inn på årsaken til skytingen, annet enn at politiet jobber ut ifra at det skal dreie seg om en personkonflikt.

– Vi er også kjent med at det skal ha vært tidligere hendelser, men det er opplysninger vi må kontrollere, sier Metlid.

Flere åstedsvitner

Hun vil ikke kommentere hva fornærmede har forklart, men forteller at politiet også har gjort flere andre avhør i saken.

– Det er en del åstedsvitner og noen personer som har relasjon til de involverte.

Les også

Pågrepet i politiaksjon etter skyting – siktet for drapsforsøk

Etter skytingen gikk politiet ut og etterlyste tre personer som skal ha blitt sett løpende fra stedet.

– Vi jobber med disse opplysningene. Vi ønsker også at andre som har sett eller hørt noe, tar kontakt med oss, sier Metlid.

Politiet har foreløpig ikke tatt stilling til om de vil fremstille den siktede 18-åringen for varetektsfengsling. Det skjer sannsynligvis ikke før mandag.

Kjent fra tidligere saker

Avisa Oslo kjenner videre til at det er gjort funn av en hylse på stedet. Utover å bekrefte at det er gjort ransakinger og beslag, er Metlid tilbakeholden med å kommentere funn i saken.

– Det er gjort funn som vil bli fulgt opp med sporsikring og undersøkelser. Selv om det foreløpig bare er én person som er pågrepet, utelukker vi ikke flere pågripelser, sier politiinspektøren.

Saken fortsetter under bildet.


Metlid kan videre opplyse at fornærmede er mer eller mindre ukjent for politiet fra tidligere. Det gjelder imidlertid ikke den siktede 18-åringen:

– Vi kjenner siktede og flere personer rundt ham. De har tilknytning til et miljø på Sagene og Bjølsen, men om denne saken har noe med det miljøet å gjøre, eller om det er en konflikt mellom to personer, er det for tidlig å si noe om. Vi jobber med at det er en personkonflikt, sier hun.

Hun ønsker ikke å kommentere om det er gjort funn av våpen i saken.

– Folk føler seg utrygge

Metlid understreker at skyting på offentlig sted er fullstendig uakseptabelt i politiets øyne.

– Det er noe vi absolutt ikke vil ha noe av. Det skjer lite av det i Oslos gater, men det får mye oppmerksomhet når det skjer. Folk føler seg utrygge når det skytes på offentlig sted, selv om skytingene ofte er knyttet til konflikter og oppgjør i kriminelle miljøer, sier Metlid og legger til:

– Vi setter nå inn all etterforskningskapasitet for å oppklare denne saken – også med tanke på at det ikke skal få noen eskalering av eventuelle konflikter.

Les også

Ung mann skutt på Bjølsen – utenfor livsfare

Kommentarer til denne saken