Gå til sidens hovedinnhold

18-åring fra Bjølsen-skytingen er siktet for to drapsforsøk – skal ha brukt machete

Mannen som er siktet for drapsforsøk etter skyteepisoden på Bjølsen lørdag kveld er også siktet for drapsforsøk som skjedde i mars i fjor. Offeret i den ene saken skal ha vært nær ved å bli drept.

I mars i fjor ble to fornærmede funnet skadd i Sigurd Lies gate og i Edvard Griegs allé på Torshov. Til sammen fem personer skal ha utført vold mot de fornærmede og det skal ha blitt brukt machete, får Avisa Oslo opplyst.

I den ene saken var det to personer som utførte volden. En av dem var 18-åringen som er siktet for drapsforsøk etter skytingen på Bjølsen lørdag kveld. Nå blir han tiltalt for et nytt drapsforsøket på Torshov i fjor vår.

Tiltalen kan bli formalisert tirsdag.

– Alvorlig siktelse

– Han er siktet for drapsforsøk med bakgrunn i en hendelse som fant sted fredag 20. mars i 2020 hvor han skal ha deltatt i vold sammen med en annen person overfor fornærmede. Dette skal ha skjedd med bruk av machete, svarer statsadvokat Sturla Henriksbø.

Han understreker at det ennå ikke er tatt ut noen tiltale.

– Denne saken har vært etterforsket av politiet og er oversendt til statsadvokatene for vurdering og er ennå ikke ferdigbehandlet, svarer statsadvokat Henriksbø.


Fornærmede i den saken skal ha blitt alvorlig skadet. Statsadvokaten ønsker ikke å svare om detaljene rundt hendelsen på nåværende tidspunkt.

– Han er siktet for drapsforsøk. Det er en alvorlig siktelse, kommenterer Henriksbø.

Nær ved å bli drept

Fra før er det kjent at 18-åringen ikke erkjenner straffskyld for drapsforsøket på Bjølsen i helgen og han har heller ikke forklart seg i den saken.

– Min klient erkjenner ikke straffskyld for machetesaken i fjor. Når det gjelder saken på Bjølsen har han valgt å benytte seg av sin rett til ikke å forklare seg som siktet i saken, sier forsvarer Stian Mæland til Avisa Oslo.

Offeret etter skytingen på Bjølsen skal ha vært nær ved å bli drept, får Avisa Oslo opplyst. Kun tilfeldigheter gjorde at mannen overlevde etter å ha blitt skutt på overkroppen.

Personer tett på etterforskningen opplyser til Avisa Oslo at skytingen på Bjølsen lørdag har bakgrunn i en konkret personkonflikt mellom 18-åringen og den fornærmede mannen i 20-årene.

– Macheteangrepet fra i mars i fjor fremstår også for politiet som en intern konflikt i et kriminelt miljø. Men vi vet ikke motivet for hendelsen, sier politiadvokat Nina Bakken til Avisa Oslo.

Les også

18-åring siktet for drapsforsøk – har nektet å forklare seg

– Gjentakelsesfare

Politiadvokat Rita Parnas fortalte tidligere i dag til AO at de ønsket 18-åringen fengslet på grunn av fare for bevisforspillelse, men la til at de også begjærte ham fengslet grunnet gjentakelsesfare. Den tidligere siktelsen var del av deres argumentasjon for dette.

– Helt uavhengig av alder, er det helt nødvendig med fengsling for å oppklare en sak hvor han ellers kan gå inn å påvirke og endre bevisbildet. Så er det dette med gjentakelsesfaren: når man er siktet for å utføre en så alvorlig handling ute på et offentlig sted, er det alvorlig.

Hun sier videre:

– Sammenholdt med at det er en siktelse på et annet drapsforsøk, er det vurdert å være så stor gjentakelsesfare at hensynet til å verne befolkningen gjør at politiet mener han ikke kan være ute på gaten.


Oslo tingrett tok politiets begjæring til følge og 18-åringen ble fengslet i fire uker med brev- og besøksforbud. Han valgte å ta betenkningstid om hvorvidt han skal anke kjennelsen.

Les også

Ung mann skutt på Bjølsen – utenfor livsfare

Ikke ferdigbehandlet

Når det gjelder rettssaken for drapsforsøket i fjor kan det forventes at den gjennomføres før sommeren.

– Saken forventes å være ferdigbehandlet snarlig og da vil en eventuell tiltalebeslutning bli sendt til retten. Håpet er at en hovedforhandling kan gjennomføres før sommeren, men jeg understreker på nåværende tidspunkt at jeg ikke kan bekrefte eller avkrefte om denne personen kommer til å bli tiltalt for drapsforsøk eller ei, sier statsadvokat Henriksbø.

Kommentarer til denne saken