Torsdag formiddag pågrep politiet en 17 år gammel gutt, etter at to unge menn i 18-20-årsalderen ble stukket med en skarp gjenstand på Tokerudberget på Stovner onsdag kveld.

Det melder Oslo politidistrikt i en pressemelding.

Ikke tilfeldig

Den ene fornærmede ble alvorlig skadet, men er nå utenfor livsfare. Den andre fornærmede ble påført lettere skader og fikk behandling på legevakten.

– Politiet har indikasjoner på at dette ikke var en tilfeldig hendelse. Saken etterforskes som drapsforsøk, skriver politiet i pressemeldingen.

De understreker samtidig at etterforskningen er i en tidlig fase.

– Det er foretatt åstedsundersøkelser, rundspørring i området og politiet har gjennomført flere vitneavhør. Det er planlagt flere avhør utover kvelden, heter det i pressemeldingen.

Kjent for politiet

17-åringen som er pågrepet har foreløpig ikke forklart seg til politiet, men de ønsker å få i stand et avhør så snart som mulig.

– Det er for tidlig å si noe om hvordan han forholder seg til siktelsen. Han har ikke vært i avhør. Jeg har hatt en samtale med ham og presentert siktelsen, sier guttens forsvarer, advokat Marius Ihlebæk.

Lisbeth Aasheim Jansen, avsnittsleder i Oslo politidistrikt, forteller om bakgrunnen for at 17-åringen ble pågrepet:

– Etter at hendelsen skjedde startet politiet straksetterforskning. Det har blitt gjort mye arbeid i form av vitneavhør, rundspørring, videoinnhenting og elektroniske spor. Det er en totalvurdering av etterforskningsskrittene som har gjort at han ble pågrepet.

Hun kan videre bekrefte at gutten er kjent for politiet fra tidligere, uten at hun ønsker å utdype det. Han er nå siktet for drapsforsøk, men det er ennå ikke avklart om han vil bli fremstilt for varetektsfengsling.

– Vet dere noe om foranledningen for at dette skjedde?

– Det er en del av det etterforskningen ønsker å avdekke. Det så sentralt i det vi jobber med, men det er for tidlig å si noe om det nå, svarer Jansen.

Utelukker ikke flere pågripelser

Foreløpig har heller ikke de fornærmede forklart seg til politiet.

– Vi jobber med å komme i posisjon til å avhøre dem. Han som ble alvorlig skadet er nå utenfor livsfare, men ingen av de fornærmede er avhørt per nå, sier Jansen.

Politiet utelukker ikke ytterligere pågripelser i saken, fremkommer det videre av pressemeldingen.

– Vi har mye interessant informasjon i saken. Dette er noe av det vi nøster i, som gjør at vi sier at vi ikke kan utelukke flere pågripelser, sier Jansen.

Allerede onsdag kveld kunne politiet opplyse at de hadde funnet en gjenstand som de knyttet til hendelsen på Tokerudberget. Hvorvidt det dreier seg om en kniv eller en annen skarp gjenstand, vil ikke Jansen gå nærmere inn.

– Det jeg kan si er at det er tatt beslag i gjenstander som vurderes som viktige i saken, sier hun avslutningsvis.