Gå til sidens hovedinnhold

17-åring fengslet etter ransforsøk på Nationaltheatret

To gutter ble sent mandag kveld pågrepet etter et ransforsøk på Nationaltheatret stasjon. Nå er én av dem varetektsfengslet i to uker.

Det var klokken 22.30 at et vitne observerte det som så ut som et ransforsøk ved perrongen på T-banestasjonen på Nationaltheatret. Ransforsøket skal ha foregått med kniv.

En 17 år gammel gutt ble pågrepet av politiet på stedet, mens den andre mistenkte, også han 17 år, stakk av.

LES MER: To 17-åringer mistenkt for forsøk på knivran ved T-baneperrong på Nationaltheatret

Avtalte pågripelse

Det tok imidlertid ikke mer enn en time før også han ble pågrepet. Politiet snakket med gutten over telefon, og avtalte å møte ham på Majorstuen der også han ble pågrepet omkring en time etter ranet.

Tirsdag ble den ene av de to guttene besluttet varetektsfengslet i to uker med bakgrunn i gjentakelsesfare. Det opplyser politijurist Ingrid Hærem til Avisa Oslo.

– Han samtykket til varetektsfengslingen, forteller Hærem.

Den andre 17-åringen er løslatt.

Kjent for politiet

Hun opplyser at de to er kjent for politiet fra før. Saken etterforskes av politiets avdeling for ungdomskriminalitet i enhet Øst.

– Det gjenstår avhør av vitner og gjennomgang av tekniske beslag. Saken har høy prioritering hos påtalemyndighet og etterforskere, og vi jobber for å få en snarlig avgjørelse i saken, sier Hærem.

Hun vil ikke uttale seg om hva de to har sagt i avhør, og om hvilken type forhold de tidligere har vært i kontakt med politiet vedrørende.

Erkjenner straffskyld

Solveig Høgtun er forsvarer for den av de to som er varetektsfengslet.

- Min klient erkjenner straffskyld for forsøk på grovt ran og har samtykket til fengsling i to uker, sier Høgtun til Avisa Oslo.

Les også

Ambulansekapreren på Torshov tiltalt for sju drapsforsøk

Les også

Barnevernsgründer fra Oslo tiltalt for overgrep mot fostersønn – rettssak utsatt for tredje gang

Kommentarer til denne saken