Gå til sidens hovedinnhold

15-åring siktet for drapsforsøk på 14-åring

Artikkelen er over 1 år gammel

14-åringen ble hentet på en buss med skader i magen.

Politiet rykket ut etter meldinger om slåsskamp på Lindeberg senter mandag klokka 11.30. En gutt på 14 år ble senere funnet på en buss ved Furuset senter.

– Det var en ung gutt på 14 år som ble sendt til sykehus med alvorlige, men ikke livstruende skader, etter å ha blitt stukket med en skarp gjenstand, sier fungerende kriminalleder Morten Kalhagen i Oslo politidistrikt til NTB.

Like før klokka 14 meldte politiet at en ungdom var pågrepet for hendelsen. Politiet opplyser til Avisa Oslo (AO) at 15-åringen sitter i avhør hos politiet siktet for drapsforsøk.

– Jeg kan ikke gå konkret inn på saken, men fornærmede er påført stikkskader med en skarp gjenstand og det er besluttet å ta ut siktelse for drapsforsøk, sier Kalhagen til Avisa Oslo.

– Veldig alvorlig

Politiets innsatsleder på stedet bekrefter senere at gutten er knivstikket.

– Det har vært en knivstikking av en ung gutt som er fraktet til Ullevål sykehus. Han skal ha kommet seg herfra og på bussen. Hendelsen skjedde her bak Lindeberg apotek, forteller innsatsleder Arve Røtterud fra åstedet til Avisa Oslo.

Politiet har fortsatt ikke funnet våpenet som skal ha blitt brukt.

– Det er ikke funnet noen gjenstand ennå. Det er gjort søk i nærområdet, men det er ikke kommet rapporter om funn. Politiet jobber videre med å etterforske saken. Vi har så langt ikke pågrepet flere personer, men utelukker ikke at det kan skje, sier operasjonslederen.

Politiet ser skadene i sammenheng med et slagsmål mellom ungdommer som oppsto utenfor senteret på Lindeberg. De fikk snakket med et nøytralt vitne uten tilknytning til saken som ga dem mye pålitelig informasjon å gå etter.

Mandag ettermiddag var det 12-13 politipatruljer ute i forbindelse med den alvorlige hendelsen. Innsatsleder beskrev i 13-tiden at de var på vei til en mistenkt gjerningsperson, og hadde anholdt noen andre.

Det skal ha vært fire til fem ungdommer i 15-/16-årsalderen som var involvert, inkludert offeret. Politiet har fått informasjon som tilsier at bakgrunnen kan være en konflikt som har oppstått over helga. Noen av ungdommene er kjenninger av politiet fra før.

Flere ungdommer skal også ha vært til stede det politiet mener er drapsforsøket skal ha skjedd. Innsatsleder Arve Røtterud fra Oslo politidistrikt var på Lindeberg etter hendelsen mandag ettermiddag.

– Vi har vært på Lindeberg skole og to andre skoler i nærheten og begynner å få et lite bilde av hva som har skjedd. Vi har per nå pågrepet en person for knivstikking, uttalte innsatslederen til NTB tidligere mandag.

Politiet fikk første melding om hendelsen klokka 11.33 mandag. Kort tid etter ble en person pågrepet, mistenkt for å være involvert i hendelsen, men vedkommende ble senere sjekket ut av saken. Ved 14-tiden ble den nå siktede 15-åringen pågrepet.

Politiet er bekymret

Innsatslederen sier at politiet tar det alvorlig når de hører om hendelser hvor ungdommer tar i bruk farlige stikkvåpen som kniv for å håndtere konflikter.

– Når vi oppdager at ungdommer er ute og tyr til bruk av kniv for enkle ting, er det bekymringsfullt. Det er nesten bare å gå ut i storefri med en kniv. Det er veldig alvorlig, sier den bekymrede innsatslederen.

Nå vil politiet også følge opp saken med Lindeberg skole og Jeriko skole. I tillegg er krimvakta involvert. Forebyggende avdeling på Stovner kobles også på den alvorlige hendelsen.

Ikke tilfeldig

– Det vi vet, er de har hatt kjennskap til hverandre. Det er ingen grunn til å tro at 14-åringen var et tilfeldig offer, sier Kalhagen.

14-åringens foresatte er varslet. 15-åringen var til avhør sammen med sin forsvarer mandag kveld, advokat Bjørn Rudjord. Politiet etterforsker hendelsen for fullt.

– Vi jobber med å få oversikt over hendelsen og å finne ut av bakgrunnen. Det gjenstår omfattende undersøkelser, og vi er interessert dersom noen har tips til politiet, sier kriminallederen.

TIPS OSS Tlf: 22 30 80 00 - Send tips/video/bilder

Kommentarer til denne saken