Gå til sidens hovedinnhold

15-åring siktet for drapsforsøk løslatt fra fengsel – får ikke oppholde seg i Oslo

Familien til offeret på 14 år er bekymret for hva som kan skje.

I slutten av november ble en 14-åring knivstukket i magen ved apoteket på Lindeberg. Gjerningspersonen er en 15-åring som nå er siktet for drapsforsøk.

Sistnevnte har vært varetektsfengslet i to uker, men ble tirsdag løslatt, får Avisa Oslo opplyst.

Avisa Oslo får også opplyst at ett av tiltakene som blir iverksatt for 15-åringen er at han ikke får oppholde seg i Oslo hvor han har folkeregistrert adresse.

Dette skal også være for å verne 14-åringen. I tillegg er den siktede tenåringen ilagt besøksforbud overfor den fornærmede. Han kan dermed ikke på noen måter oppsøke eller ta kontakt med 14-åringen i et par måneder.

– Familien er engstelig

– Jeg har ikke diskuterte sikkerhetsaspektet med familien til den fornærmede, det var det politiet som skulle ta seg av. Men det er et tankekors at det ikke finnes et bedre tilbud for en ung person som har begått en så grov handling, sier 14-åringens bistandsadvokat Sverre Ulstrup til Avisa Oslo.

– Det burde også vært et tilbud som kunne beskyttet den fornærmede i saken. Familien hans er engstelig for hva som kan skje.

Den siktede tenåringen har så langt vært fengslet på Ungdomsenhet øst på Eidsvoll på Romerike. Dette er ett av to høysikkerhetsfengsler for mindreårige innsatte i Norge. Hvor han ble ført etter avhøret er fortsatt uklart.

– Jeg tror ikke det er grunn til bekymring for fornærmede. Dessuten kan det nok være like stor grunn for siktede til å være bekymret for at noe kan skje. Det har vært en konflikt mellom de to og dette er en alvorlig sak. Men det er ikke noe som tyder på at noe mer kommer til å skje, sier 15-åringens forsvarer Bjørn Rudjord til Avisa Oslo.

LES OGSÅ: Jan Bøhler ble vitne til aksjonen på Furuset: – Politiet bør ha flere fysiske kontroller

Det er usikkert hvor lenge hans klient må oppholde seg utenfor hovedstaden, men trolig er det rundt en måneds tid.

– Oppholdet utenfor byen har også med hans egen sikkerhet å gjøre, understreker Rudjord.

Brutale detaljer

Tirsdag satt 15-åringen i et flere timer langt tilrettelagt avhør før han ble løslatt.

– Han blir ikke fengslet videre, men i samarbeid med de rundt ham er det iverksatt noen tiltak. Disse ønsker jeg ikke å kommentere. Fordi siktede er 15 år står dialogen med vergene sentralt, sier politiadvokat Kari Kirkhorn til Avisa Oslo.

– Selv om det ikke er grunnlag for videre varetektsfengsling ser vi fortsatt på dette som en alvorlig sak som vi prøver å løse opp i. 15-åringen er fortsatt siktet for drapsforsøk og det gjenstår mye etterforskning, deriblant avhør. Politiet har dannet seg et inntrykk av hva som skjedde.

I det første fengslingsmøtet kom det frem Brutale detaljer om 15-åringens knivstikking. Den siktede gutten har også forklart i avhør at han handlet i selvforsvar.

Kommentarer til denne saken