Gå til sidens hovedinnhold

14.300 kommentarer ble til 14.300 kroner. Slik svarer MDG-byråden på netthetsen etter Gaza-innlegg

Lan Marie Nguyen Berg ga sin uforbeholdne støtte til Palestinerne på Gaza. Da haglet kommentarene inn.

«Etter at hun la ut et facebookinnlegg mot bombinga av Gaza har Lan Marie så langt fått 14300 rasende kommentarer, mange av dem på engelsk, hebraisk og russisk. Det ble til 14300 kroner til Norsk folkehjelps arbeid i Gaza».

Meldingen la Trædal ut på Twitter etter at Lan Marie Nguyen Berg, som han også er gift med, la ut et personlig innlegg på Facebook.

– På et område som er mindre enn Oslo, bor to millioner palestinere i det som i praksis er et åpent fengsel, skriver Berg.

I Facebook-innlegget gir hun sin uforbeholdne støtte til palestinerne på Gaza, og skriver blant annet at hun på nytt har meldt seg inn i Palestina-komiteen i Norge og funnet fram palestinaskjerfet.

Innlegget er illustrert med et bilde av Berg iført nettopp et palestinaskjerf.

– Aggressive meldinger

Innlegget har skapt sterke reaksjoner. Innlegget har fått over 20.000 kommentarer, og er delt flere hundre ganger.

I et nytt innlegg, postet lørdag formiddag, skriver Berg om hetsen hun har fått etter at innlegget ble postet.

– Jeg er vant til å få mye tilbakemelding på det jeg skriver, ofte kritisk eller direkte aggressiv, men denne gangen var det mer massivt enn jeg noen gang har opplevd, skriver Berg.

Ifølge Berg, som er byråd for miljø og samferdsel i Oslo, har mange av tilbakemeldingene vært aggressive.

– En stor andel av dem på hebraisk og engelsk, og svært mange av dem aggressive, skriver hun.

Donerte penger

Selv har Berg donert 14.300 kroner til Norsk Folkehjelp sitt arbeid i Gaza. Det bekrefter hennes mann, Eivind Trædal, på Twitter.

– Etter at hun la ut et facebookinnlegg mot bombinga av Gaza har @Lan_Marie så langt fått 14300 rasende kommentarer, mange av dem på engelsk, hebraisk og russisk. Det ble til 14300 kroner til Norsk folkehjelps arbeid i Gaza, skriver Trædal.

I en e-post til VG forklarer Berg hvorfor hun la ut den opprinnelige meldingen.

– Jeg skrev innlegget fordi jeg er redd for at Israel vil gå enda hardere til verks denne gangen og frykter store menneskelige lidelser, sier Berg i en e-post til VG.

Les også

Vil la Oslo bestemme om riksveier skal bli diesel- og bensinfrie: – Uoverstigelige problemer, svarer Ap

Flere hundre såret – mange drept

I løpet av det siste døgnet har Hamas skutt 200 raketter inn i Israel, og Israel svarte med et bombeangrep rettet mot en bygning som huset flere medier.

FNs sikkerhetsråd skal søndag ha nok et møte om situasjonen, det tredje på seks dager. Der vil også flere land fra regionen delta, blant annet Egypt, Qatar og Jordan.

Både israelere og palestinere er blitt drept i angrepene som har pågått de siste ukene. Ifølge Palestinske myndigheter er 103 palestinere er drept i angrepene, blant dem 27 barn og elleve kvinner.

– Alle er samstemte om budskapet utad, de-eskalering og viktigheten av å få en våpenhvile umiddelbart, har utenriksminister Ine Marie Eriksen Søreide, uttalt til NTB.

Det har foreløpig ikke lykkes Avisa Oslo å få en kommentar fra Lan Marie Nguyen Berg eller Eivind Trædal til denne saken.

Les også

Demonstrasjon utenfor Stortinget fredag

Les også

Full krangel mellom restauranteier og næringsbyråden: – Vi ligger i rennesteinen

Les også

Hallgeir (53) gikk 100.000 skritt på 15 timer: – Skal aldri gjøre det igjen

Les også

Satser stort i attraktivt område – bygger 258 nye boliger og barnehage

Kommentarer til denne saken