Klokka 19.15 meldte politiet på Twitter at det har vært en alvorlig trafikkulykke i Maria Dehlis vei på Haugenstua.

– Mulig en sort BMW/SUV har forlatt stedet. Vi ønsker å komme i kontakt med fører av denne bilen, skriver politiet.

– Da vi kom fram var ambulansen allerede der og jobbet med den påkjørte, som betegnes som hardt til kritisk skadd. En del vitner beskriver at det har kommet en bil i høy hastighet og kjørt på vedkommende, og så kjørt videre fra stedet. Bilen beskrives som en svart BMW SUV, og vi ønsker å komme i kontakt med føreren, sier Line Skott, operasjonsleder ved Oslo politidistrikt, til Avisa Oslo.

Det var et voldsomt politioppbud på stedet, med flere patruljer. Hele veien ble stengt av for trafikk mens mannskapet jobbet på stedet. I tillegg sendte politiet ut store ressurser for å søke etter bilen.

– Det er flere biler ute og leter, og vi oppfordrer sterkt føreren til å melde seg for politiet, sa Skott kort tid etter ulykken.


Klokka 20.24, nærmere halvannen time etter ulykken, skriver politiet på Twitter at bilen ifølge vitnebeskrivelser har vært lydløs, og at dette kan tyde på at bilen er en el-bil.

– Vi er usikre per nå på type bil, men den skal være sort i fargen med skader i front og muligens en SUV.

Klokka 20.44 får Avisa Oslo opplyst av operasjonsleder Line Skott at det aktive søket etter bilen er avsluttet.

– Vi har nettopp avsluttet det aktive søket nå, resultatløst. Men oppfordringen vår til publikum er fortsatt like gjeldende. Nå må vi jobbe med å sikre eventuell videoovervåkning fra nærliggende bygg, men det blir mer i etterforskningssporet, sier Skott.

– Kan du si noe om hvort stort område dere har dekket i søket?

– Vi har dekket og kjørt rundt i nærliggende boligområder, og har søkt godt i Oslo nord, svarer Skott.

13-åring påkjørt

Mannen som ble påkjørt, hadde ikke på seg ID. Politiet kunne derfor først ikke si noe om alder, men klokka 19.53 melder de på Twitter at det er snakk om en ung gutt i begynnelsen av tenårene som er påkjørt. Politiets innsatsleder på stedet, Steinar Bjerke, bekrefter at det er en 13-åring som er påkjørt

– Det er en svært alvorlig ulykke og derfor har vi mange enheter her ute som har jobbet med vitneavhør og tekniske undersøkelser. Vi har litt lite informasjon å gå på, men vi jobber videre med det, sier Bjerke til Avisa Oslo.


Guttens foreldre er varslet. Det er noen mindreårige vitner til hendelsen, de vil bli fulgt opp og ivaretatt av helse, opplyser politiet.

Gutten er kjørt til Ullevål sykehus i ambulanse, og ifølge operasjonsleder har en patruljebil blitt med for å se om de etter hvert kan få noe info ut av ham.

Per klokka 23.05 har ikke politiet noen ytterligere opplysninger om skadestatus på gutten.

Politiet fikk først melding om saken klokka 19.02, fra AMK. Denne meldingen gikk ut på at en person hadde blitt truffet av to biler.

– Det vi har fått beskrevet fra vitner, er at mannen har blitt påkjørt og blitt kastet opp i luften. Han har deretter blitt truffet av en bil nummer to. Dette er nok hvorfor vi innledningsvis fikk melding om at vedkommende var påkjørt av to biler, sier operasjonsleder Line Skott.

Ber om tips

Hun sier at politiet er i dialog med føreren av den andre bilen.

– Men vedkommende kan ikke klandres for hendelsen i det hele tatt, sier hun.

Politiet tror at BMW-en som var involvert i uhellet har kjørt i retning Grorud.

De ber publikum som har vært i området og som kan ha sett en bil som matcher beskrivelsen komme i høy fart, om å melde fra til politiet på telefon 02800.

– Hvilken beskjed har du til personen i bilen som stakk av, innsatsleder Bjerke.

– Vi vil oppfordre personen til å ta kontakt med politiet så raskt som mulig, slik at vi kan få avhørt og snakket med personen. Få denne personens versjon av hendelsen, svarer innsatslederen.

Klokka 20.44 får Avisa Oslo opplyst at politiet har fått inn noen tips, og sjekker ut disse fortløpende.

– Nå nærmer vi oss ferdig på åstedet, men holder fortsatt på med noe etterarbeid. Det blir selvfølgelig opprettet en sak på dette, og så tar etterforskningen seg av det videre arbeidet.