Gå til sidens hovedinnhold

128 nye koronasmittede registrert i Oslo siste døgn

Det er registrert 128 nye koronasmittede personer i Oslo siste døgn. De aller fleste smittede bor på vestkanten og 38 er hjemmehørende i Vestre Aker bydel.

Deretter følger Nordre Aker og Frogner med 15 nye smittetilfeller hver. Ullern har hatt 10 nye tilfeller det siste døgnet.

128 tilfeller er tolv færre enn på tirsdag, men 71 flere enn samme dag forrige uke. De siste to ukene har det i snitt blitt registrert 64 smittede per dag.

Smittevernoverlege Frode Hagen opplyste onsdag kveld at kommunen ikke har kontroll på utbruddet.

– Situasjonen er foreløpig uoversiktlig. Dette er en situasjon med mange nærkontakter. Vi har derfor besluttet full stans i russefeiringen for å forsøke å få kontroll over situasjonen, sier Hagen.

Sagene bydel har for tiden de laveste smittetallene. Der er smittetrykket på 64 smittede per 100.000 innbyggere de siste to ukene, og det ble registrert to nye smittede i bydelen siste døgn.

Bakgrunnen for de høye smittetallene på vestkanten er et utbrudd blant russen. Onsdag ble russefeiringen i hovedstaden stanset i én uke.

Over 100 russ er smittet og i bydelen Frogner, Nordre Aker, Vestre Aker og Ullern er omkring 1.000 personer i karantene.

Totalt er 36.378 Oslo-borgere registrert smittet siden mars i fjor.

Kommentarer til denne saken