Det viser tallene kommunen publiserer på sine nettsider. De siste to ukene har det i snitt blitt registrert 1.379 smittede per dag.

Smittetallene er høyest i Søndre Nordstrand bydel. Her er det et smittetrykk på 3.653 smittede per 100.000 innbyggere de siste to ukene.

Smittetoppen i Oslo var 11. januar 2022 med 3.296 tilfeller på ett døgn. Denne dagen var imidlertid tallene kunstig høye, på grunn av forsinkede testsvar. Forrige smitterekord i Oslo ble satt 7. januar med 2.170 registrerte tilfeller.

Til sammen er 115.087 Oslo-borgere registrert smittet siden mars 2020.

Ny rekord i Norge

Det siste døgnet er det registrert 9.622 koronasmittede i Norge. Det er 1.701 flere enn samme dag i forrige uke og det høyeste tallet på ett døgn så langt under pandemien.

Tirsdag var 277 koronapasienter innlagt på sykehus. Det var sju flere enn dagen før.

85 av pasientene ligger på intensivavdeling, og av dem får 64 respiratorbehandling. Det er sju færre på intensiv og én flere på respirator sammenlignet med dagen før, ifølge Helsedirektoratets oversikt.

Tiltakene utløper

Fredag denne uka utløper tiltakene som regjeringen innførte før jul, og det skal gjøres en ny vurdering.

– Vi har sett på veldig mange av de tiltakene som er blitt iverksatt og også totalsituasjonen – ikke minst hvordan det nå fungerer ute i kommunehelsetjenesten og i sykehusene. Det danner grunnlaget for de rådene vi gir, og så skal jo regjeringen vekte dette mot andre samfunnssektorer enn helsesektoren, sa assisterende helsedirektør Espen Nakstad til NRK tirsdag.

Han mener at tiltakene som ble innført for en drøy måned siden, har gitt veldig god effekt på smittesituasjonen, blant annet gjennom en mye langsommere stigning av omikronvarianten sammenlignet med andre land. Det har heller ikke vært noen økning i sykehusinnleggelser.